Zapisz się do Newslettera i bądź na bieżąco z najnowszymi ofertami.
Zaloguj się

Zapytanie o wycenę

Nowy koszyk 0 PLN

Polityka prywatności


Data publikacji:

POLITYKA PRYWATNOŚCI

-dotycząca danych osobowych klientów (w tym klientów sklepu internetowego LogicPower)-

oraz

-dotycząca danych osobowych odbiorców przesyłek ze sklepu internetowego LogicPower-

1. Kim jesteśmy i jak nas znaleźć

Nazywamy się LOGICPOWER SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ z siedzibą w Łodzi, ul. Targowa 53c/5, 90-323, wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st.warszawy w Warszawie,XII Wydział gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS: 0000978456, kapitał zakładowy: 100.000,00 zł w całości wpłacony, NIP: 7011093954, REGON: 522377143. Adres do korespondencji: LogicPower, ul. ul. Targowa 53c/5, 90-323 Łódź

Jesteśmy administratorem Twoich danych osobowych. Nasze biuro znajduje się w Łodzi (przy ul. Targowa 53c/5). Możesz skontaktować się z nami również za pośrednictwem info@logicpower.pl lub telefonicznie pod nr +48 883 610 645.

2. Dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe

Jeśli jesteś naszym klientem (w tym klientem sklepu internetowego LogicPower), przetwarzamy Twoje dane osobowe w celu wykonania umowy z Tobą oraz w celach związanych z realizacją obowiązków podatkowych.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest więc art. 6 ust. 1 lit. b. RODO (przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy), oraz art. 6. ust. 1 lit. c. RODO (przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze).

Ponadto podstawą prawną przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. f. RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem). Tym prawnie uzasadnionym interesem jest zapewnienie sobie przez nas możliwości udowodnienia w razie sporu z Tobą treści łączącej nas umowy oraz tego, że wykonaliśmy ją należycie.

Ponadto, jeśli kontaktujesz się z nami za pośrednictwem telefonu, Twoja rozmowa z pracownikiem naszego Biura Obsługi Klienta będzie nagrywana. Nagrania rozmów przetwarzamy w celach statystycznych i analitycznych. Po nawiązaniu połączenia usłyszysz odpowiednią informację dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych w tym zakresie. Podstawą prawną przetwarzania przez nas tych danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. f. RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem). Tym prawnie uzasadnionym interesem jest pomiar jakości obsługi klienta w celu analizy oraz polepszenia jakości świadczonych przez nas usług oraz ewaluacja pracy pracowników Biura Obsługi Klienta. Jeśli nie chcesz, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w wyżej opisany sposób, skontaktuj się z nami inaczej, np. za pośrednictwem poczty elektronicznej.

Twoje dane osobowe przetwarzamy także do zaproszenia Cię do wyrażenia opinii na temat zrealizowanej w naszym sklepie transakcji, w serwisach agregujących opinie, jak TrustMate, Ceneo, czy Opineo, co obejmuje ujawnienie temu serwisowi Twojego adresu email, nr zamówienia i identyfikatora oraz ilości zakupionych produktów). Dzięki otrzymywanym przez klientów opiniom możemy usprawnić działanie sklepu, dopasować ofertę do Państwa potrzeb i poprawić jakoś swoich towarów. Przetwarzanie tych danych jest więc niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora (art. 6 ust. 1. lit. f. RODO). Jeśli jesteś klientem sklepu internetowego LogicPower, przetwarzamy Twoje dane charakteryzujące sposób korzystania przez Ciebie z tego sklepu (są to tak zwane dane eksploatacyjne, w większości anonimowe). Przetwarzanie to obejmuje automatyczny odczyt unikalnego oznaczenia identyfikującego zakończenie sieci telekomunikacyjnej lub system teleinformatyczny, z którego korzystasz (czyli Twojego adresu IP), a także datę i czas serwera, informacje o parametrach technicznych oprogramowania i urządzenia z którego korzystasz (np. czy przeglądając naszą stronę korzystasz z laptopa czy z telefonu), jak również miejsce z którego łączysz się z naszym serwerem. Informacje te mogą być przez nas wykorzystane do celów marketingowych (więcej szczegółów znajdziesz poniżej), badania rynku oraz do poprawy działania strony. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze sklepu internetowego. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną.

Jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystujemy w tym celu pliki cookies. Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny.

Cookies pozwalają nam:

  1. zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony,
  2. poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
  3. korzystać z narzędzi analitycznych,
  4. korzystać z narzędzi marketingowych, w tym takich, które zakładają profilowanie w rozumieniu RODO.

W sytuacji określonej w pkt. 1, 2 i 3 informacje zawarte w plikach cookies przetwarzamy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Tym prawnie uzasadnionym interesem jest zapewnienie prawidłowego funkcjonowania sklepu internetowego (w tym zakresie pliki cookie są niezbędne do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania), a także monitorowanie i analiza ruchu oraz prowadzenie statystyki odwiedzin w sklepie internetowym na potrzeby polepszenia jakości świadczonych usług.

W sytuacji określonej w pkt 4 (tj. w przypadku przetwarzania Twoich danych osobowych do celów marketingowych, tj. dla celów reklamy, badania rynku oraz Twoich zachowań i preferencji z przeznaczeniem wyników tych badań na potrzeby polepszenia jakości naszych usług) informacje zawarte w plikach cookies przetwarzamy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO (tj. zgoda osoby, której dane dotyczą), stosownie do art. 18 ust. 4 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Podczas Twojej pierwszej wizyty w naszym sklepie internetowym wyświetlana jest stosowna informacja dotycząca stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać (bez wpływu na legalność przetwarzania przed cofnięciem zgody), usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce, lub w przeznaczonej do tego zakładce w naszym sklepie internetowym. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu z sklepu internetowego, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Nasz serwis, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich.

Analiza i statystyka. Korzystamy w tym zakresie z następujących narzędzi:

  • Google Analytics. Zbierane przez to narzędzie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na identyfikację Ciebie. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC związane z usługą Google Analytics. Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie naszej strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące. Szczegółowe informacje o Google Analytics można znaleźć na stronie https://www.google.com/intl/en_us/analytics/

Możesz zapobiec przetwarzaniu danych osobowych w ten sposób (zablokować Google Analytics) dokonując odpowiednich wyborów w serwisie dostępnym tutaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

  • Hotjar. Zbierane przez to narzędzie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na identyfikację Ciebie, niemniej jednak na gruncie RODO mogą być uznane za dane osobowe. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Hotjar Ltd. dotyczące usługi Hotjar. Korzystanie z usług Hotjar wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie naszej strony udostępnionego przez Hotjar kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące. Szczegółowe informacje o Hotjar można znaleźć na stronie https://www.hotjar.com/legal

Marketing. Korzystamy z następujących narzędzi marketingowych:

  • Zaimplementowaliśmy w kodzie naszego serwisu tzw. Pixel Facebooka, który zapamiętuje Twoje odwiedziny, a także monitoruje Twoje zakupy i preferencje zakupowe. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Facebook. Skutkuje to między innymi wyświetlaniem Ci naszych reklam w serwisie Facebook lub wysłaniem Ci przypomnienia o dokończeniu zakupów (tzw. remarketing). Aby uzyskać informacje na temat celu i zakresu zbierania danych osobowych, dalszego ich przetwarzania i korzystania z nich przez Facebook, a także Twoich praw i możliwości dokonywania odpowiednich ustawień dla ochrony prywatności, proszę zapoznaj się z Zasadami dotyczącymi danych Facebooka: https://www.facebook.com/policy.php oraz Zasadami dotyczącymi plików cookie Facebooka: :https://www.facebook.com/policies/cookies

Jeśli nie chcesz aby Facebook zbierał dane Ciebie dotyczące za pośrednictwem naszego serwisu, powinieneś wylogować się z Facebooka przed odwiedzeniem naszego serwisu.

Interakcja z Klientem. Korzystamy z następujących narzędzi marketingowych:

  • Smartsupp. W serwisie zamieściliśmy narzędzie czatu dostarczane przez Smartsupp.com, s.r.o. z siedzibą w Brnie, Czechy. Pliki cookies od tego dostawcy wykorzystywane są właśnie do zarządzania usługą czatu. Jeśli kontaktujesz się z nami za jego pomocą za odrębną zgodą (wyrażoną w sposób dorozumiany, tj. poprzez przekazanie nam swoich danych kontaktowych) możemy przetwarzać Twoje dane osobowe aby zapewnić Ci obsługę na odpowiednim poziomie, w szczególności odpisać na Twoją wiadomość.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest więc art. 6 ust. 1 lit. a. RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów), stosownie do art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Zgodę możesz w każdej chwili wycofać (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem) kontaktując się z nami za pomocą narzędzia czatu, jak również za pośrednictwem e-mail lub telefonicznie.

Funkcjonowanie witryny. Korzystamy z następujących narzędzi usprawniających funkcjonowanie witryny sklepu internetowego LogicPower:

  • OneSignal. Pliki cookies od tego dostawcy są powiązane z witrynami korzystającymi z CloudFlare i służą do przyspieszenia czasu wczytywania strony. Nie zawierają żadnych danych identyfikujących użytkownika.

Po uzyskaniu odrębnej zgody możemy przetwarzać Twoje dane osobowe również w innych celach marketingowych (tj. do mailowego zapraszania Cię do skorzystania z organizowanej promocji i przesyłania Ci innych informacji marketingowych.

Zgodę możesz w każdej chwili wycofać (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem) odznaczając odpowiednie pole wyboru w ustawieniach swojego konta.

Jeśli jesteś osobą wskazaną jako odbiorca towarów zakupionych przez klientów sklepu internetowego LogicPower (niekiedy klient wskazuje członka rodziny, sąsiada, portiera, pracownika, swojego własnego klienta – w wypadku tzw. dropshippingu), przetwarzanie Twoich danych osobowych opiera się na przesłance legalizacyjnej z art. 6 ust. 1 lit f) RODO, czyli na przesłance prawnie uzasadnionego interesu administratora. Tym prawnie uzasadnionym interesem jest chęć wykonania przez nas umowy z klientem, który wskazał Ciebie jako odbiorcę zakupionego towaru. W dobrej wierze zakładamy, że klient przed podaniem nam Twoich danych uzgodnił to z Tobą, lub też, że odbieranie przesyłek należy do Twoich obowiązków służbowych. Wnioskujemy z tego, że przetwarzając Twoje dane w opisany tutaj sposób, nie robimy tego w innych celach niż te, w których uzyskał je od Ciebie nasz klient.

3. Jakie dane osobowe przetwarzamy

Przetwarzamy następujące dane osobowe klientów:

  1. w przypadku wystawienia rachunku – dane konieczne do wystawienia rachunku,
  2. w przypadku wystawienia faktury – dane konieczne do wystawienia faktury,

a niekiedy również:

  1. dane kontaktowe niezbędne do realizacji umowy (adres korespondencyjny, adres email, nr telefonu),
  2. dane związane z wykonywaniem przez Ciebie uprawnień z rękojmi lub gwarancji.

Przetwarzamy następujące dane osób kontaktujących się z nami za pośrednictwem telefonu:

  1. zapis (rejestracja dźwięku) rozmów telefonicznych klientów z pracownikami Biura Obsługi Klienta;
  2. Informacje przekazane pracownikowi Biura Obsługi Klienta w trakcie rozmowy.

Przetwarzamy następujące dane osobowe klientów sklepu internetowego:

  1. imię i nazwisko,
  2. firmę przedsiębiorcy,
  3. login,
  4. numer telefonu,
  5. adres email,
  6. adres zamieszkania,
  7. adres prowadzenia działalności gospodarczej,
  8. adres, pod który mają zostać wysłane towary,
  9. historia zakupów,
  10. unikalny nr identyfikacyjny przeglądarki internetowej,
  11. inne dane eksploatacyjne, takie jak data i czas serwera, informacje o parametrach technicznych oprogramowania i urządzenia, miejscu z którego następuje połączenie z naszym serwerem,
  12. inne dane zawarte w plikach cookies,
  13. w przypadku wystawienia rachunku – dane konieczne do wystawienia rachunku,
  14. w przypadku wystawienia faktury VAT – ponadto – dane konieczne do wystawienia faktury,

a niekiedy również:

  1. dane związane z wykonywaniem przez Ciebie uprawnień z rękojmi lub gwarancji, a także reklamacji usług świadczonych drogę elektroniczną (prowadzenie konta w sklepie internetowym i dostęp do niego).

Dane gromadzone przez tzw. Pixel Facebooka:

  1. nagłówki HTTP– wszystkie informacje zawarte w nagłówkach http, w tym m.in. adresy IP, także informacje o przeglądarce internetowej, lokalizacji strony, dokumencie, źródle przekierowania oraz osobie korzystającej z witryny internetowej,
  2. dane piksela – m.in. identyfikator piksela oraz dane plików cookie Facebooka,
  3. kliknięcia przycisków – w tym wszelkie przyciski klikane przez osoby odwiedzające witrynę, etykiety takich przycisków oraz wszelkie strony odwiedzane w wyniku kliknięcia określonego przycisku,
  4. wartości opcjonalne – w tym np. wartość konwersji czy typ strony,
  5. nazwy pól formularzy – w tym nazwy pól witryn internetowych, takie jak „adres e-mail”, „adres” oraz „ilość”, w przypadku zakupu produktu lub usługi.

Przetwarzamy następujące dane osobowe użytkowników serwisu korzystających z usługi czatu:

  1. imię i nazwisko,
  2. adres e-mail,
  3. numer telefonu,
  4. dane geolokalizacyjne (kraj i miasto),
  5. adres IP,
  6. przeglądane strony w naszej witrynie i odsyłający adres URL,
  7. data i godzina odwiedzin naszej strony internetowej,
  8. informacje techniczne, takie jak rozdzielczość ekranu, system operacyjny, typ przeglądarki i typ urządzenia.

Przetwarzam następujące dane osobowe odbiorców:

  1. imię i nazwisko;
  2. adres dostawy;
  3. numer telefonu.

4.Komu ujawniamy Twoje dane osobowe

Jeśli jesteś naszym klientem (w tym klientem sklepu internetowego LogicPower), Twoje dane osobowe ujawniamy w wymaganym zakresie organom administracji państwowej, uprawnionym do tego z mocy prawa (jak np. organy podatkowe).

Twoje dane osobowe przetwarzane są w systemie informatycznym, znajdującym się w części w tzw. publicznej chmurze obliczeniowej Google Cloud (dostarczanej przez Google LLC, Google Ireland Limited oraz Google Asia Pacific Pte. Ltd.). Skorzystaliśmy przy tym z możliwości przewidzianej w regulaminie tej usługi (https://cloud.google.com/terms/data-processing-terms#6-data-security-security-compliance-audits), aby zapewnić, że Twoje dane osobowe tam przetwarzane nie będą transferowane do krajów trzecich.

Ponadto, w związku z korzystaniem z usługi Google Analytics, dane użytkowników serwisu zawarte w plikach cookies są ujawniane firmom Google LLC oraz Google Ireland Limited dostarczającym nam usług Google Analytics na zasadach określonych tu: https://privacy.google.com/businesses/processorterms/. Natomiast, w związku z korzystaniem z tzw. Pixela Facebooka dane te są ujawniane również Facebook Ireland Limited (adres siedziby: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irlandia).

Serwery tych firm zlokalizowane są w różnych częściach świata, co oznacza, że dane te mogą być transferowane poza Europejski Obszar Gospodarczy. Google LLC gwarantuje, jednak, odpowiedni stopień ochrony danych. Lokalizację serwerów Google LLC możesz sprawdzić tutaj: https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/?hl=pl.

Ponadto, powierzamy przetwarzanie danych użytkowników serwisu zawartych w plikach cookies następującym podmiotom:

  1. Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia  oraz Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA w związku z korzystaniem z usługi Google Analytics. Serwery tych firm zlokalizowane są w różnych częściach świata, co oznacza, że dane te mogą być transferowane poza Europejski Obszar Gospodarczy. Google LLC gwarantuje, jednak, odpowiedni stopień ochrony danych. Lokalizację serwerów Google LLC możesz sprawdzić tutaj: https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/?hl=pl,
  2. Hotjar Ltd., Level 2, St. Julians Business Centre, Elia Zammit Street, St. Julians STJ 1000, Malta do celów analitycznych i statystycznych,
  3. Smartsupp.com, s.r.o. z siedzibą w Brnie, Czechy w celu zarządzania usługą czatu, polityka prywatności tego dostawcy dostępna jest tutaj: https://www.smartsupp.com/help/privacy/.

Przetwarzane dane użytkowników serwisu zawartych w plikach cookies ujawniamy też niezależnym administratorom danych, jak Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irlandia w związku z korzystaniem z tzw. Pixela Facebooka.

Ponadto Twoje dane osobowe zostaną ujawnione podmiotowi trzeciemu, prowadzącemu dla nas rachunkowość. W stosownej umowie z tym podmiotem zagwarantowaliśmy, że powierzone mu Twoje dane nie będą transferowane do krajów trzecich.

Możemy też ujawnić Twoje dane osobowe firmie kurierskiej, albo spedycyjnej, która doręczy Ci zakupiony w naszym sklepie towar, lub dostawcom usług płatniczych, jeśli zdecydujesz się na taką formę płatności.

Twoje dane mogą zostać przekazane do podmiotów świadczących dla nas usługi z zakresu wysyłki wiadomości e-mail oraz firmom informatycznym świadczącym usługi na naszą rzecz w zakresie obsługi sklepu internetowego. Ponadto, jeśli będziemy wysyłali do Ciebie wiadomości marketingowe, Twoje dane mogą zostać udostępnione firmom informatycznym lub marketingowym pomagającym nam informować Cię o naszych promocjach i nowych produktach

Twój adres email ujawnimy również serwisowi Opineo (https://www.opineo.pl/), Ceneo (https://www.ceneo.pl) i TrustMate (https://trustmate.io/) w celu umożliwienia wysłania zaproszenia do wystawienia opinii po zakończonej transakcji.

Dane odbiorców również przetwarzane są w systemie informatycznym, znajdującym się w części w tzw. publicznej chmurze obliczeniowej Google Cloud (dostarczanej przez Google LLC, Google Ireland Limited oraz Google Asia Pacific Pte. Ltd.). Skorzystaliśmy przy tym z możliwości przewidzianej w regulaminie tej usługi (https://cloud.google.com/terms/data-processing-terms#6-data-security-security-compliance-audits), aby zapewnić, że Twoje dane osobowe tam przetwarzane nie będą transferowane do krajów trzecich.

Ponadto Twoje dane osobowe zostaną ujawnione podmiotowi trzeciemu, prowadzącemu dla nas rachunkowość. W stosownej umowie z tym podmiotem zagwarantowaliśmy, że powierzone mu Twoje dane nie będą transferowane do krajów trzecich.

Możemy też ujawnić Twoje dane osobowe firmie kurierskiej, albo spedycyjnej, która doręczy Ci zakupiony w naszym sklepie towar.

Dane osobowe zawarte w nagraniach z rozmów telefonicznych z Biurem Obsługi Klienta oraz w zapisach z monitoringu wizyjnego nie są nikomu przekazywane.

5. Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe

Jako nasz klient, klient sklepu internetowego LogicPower lub odbiorca, proszę miej świadomość, że Twoje dane osobowe będziemy przetwarzać tak długo, jak to jest niezbędne do celów podatkowych, czyli – zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami polskiego prawa – przez 5 lat podatkowych. Zapewne dobrze wiesz, że pięć lat podatkowych może oznaczać sześć, a niekiedy prawie siedem lat kalendarzowych.

Jeśli współpracujemy z Tobą w sposób stały (np. prowadząc dla Ciebie konto w moim sklepie internetowym LogicPower), to oczywiście niektóre Twoje dane, niezbędne w tym celu, będziemy przetwarzać przez cały okres współpracy.

Przetwarzanie Twoich danych osobowych zawartych w plikach cookies trwa do czasu wyłączenia możliwości ich wykorzystywania. Możesz to zrobić usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce. Użytkownicy posiadający konto w portalu społecznościowym Facebook mogą ponadto decydować, czy niektóre dane mają być wykorzystywane do wyświetlania im reklam, czy nie, w ustawieniach konta (ustawienia reklam).

Dane osobowe przekazane na podstawie zgody przetwarzamy nie dłużej, jak do momentu jej wycofania, jednak przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane.

Odnośnie Twoich danych osobowych zawartych w zapisach obrazu z monitoringu wizyjnego – dane te są usuwane w terminie 30 dni od wykonania nagrania, zaś Twoje dane osobowe zawarte w nagraniach rozmów telefonicznych z pracownikami Biura Obsługi Klienta przetwarzamy i usuwamy po 30 dniach.

Pozostałe dane przetwarzane na podstawie uzasadnionego interesu administratora przetwarzamy przez czas potrzebny na rozwiązanie przedstawionej przez Ciebie sprawy. W zależności od jej rodzaju również przez czas potrzebny na wykazanie, że ją rozwiązaliśmy, czyli przez czas przedawnienia roszczeń.

6. Jak umożliwiamy Ci realizację Twoich praw

Dokładamy wszelkich starań, abyś był zadowolony ze współpracy z nami. Pamiętaj jednak, że przysługuje Ci wiele uprawnień, które pozwolą Ci wpłynąć na sposób w jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe, a w niektórych wypadkach spowodować zaprzestanie takiego przetwarzania. Te prawa to:

  • prawo dostępu do danych osobowych (uregulowane w art. 15 RODO)

Czytaj więcej

Artykuł 15

Prawo dostępu przysługujące osobie, której dane dotyczą

1. Osoba, której dane dotyczą, jest uprawniona do uzyskania od administratora potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jej dotyczące, a jeżeli ma to miejsce, jest uprawniona do uzyskania dostępu do nich oraz następujących informacji:

a) cele przetwarzania;

b) kategorie odnośnych danych osobowych;

c) informacje o odbiorcach lub kategoriach odbiorców, którym dane osobowe zostały lub zostaną ujawnione, w szczególności o odbiorcach w państwach trzecich lub organizacjach międzynarodowych;

d) w miarę możliwości planowany okres przechowywania danych osobowych, a gdy nie jest to możliwe, kryteria ustalania tego okresu;

e) informacje o prawie do żądania od administratora sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych dotyczącego osoby, której dane dotyczą, oraz do wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania;

f) informacje o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego;

g) jeżeli dane osobowe nie zostały zebrane od osoby, której dane dotyczą – wszelkie dostępne informacje o ich źródle;

h) informacje o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 i 4, oraz – przynajmniej w tych przypadkach – istotne informacje o zasadach ich podejmowania, a także o znaczeniu i przewidywanych konsekwencjach takiego przetwarzania dla osoby, której dane dotyczą.

2. Jeżeli dane osobowe są przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej, osoba, której dane dotyczą, ma prawo zostać poinformowana o odpowiednich zabezpieczeniach, o których mowa w art. 46, związanych z przekazaniem.

3. Administrator dostarcza osobie, której dane dotyczą, kopię danych osobowych podlegających przetwarzaniu. Za wszelkie kolejne kopie, o które zwróci się osoba, której dane dotyczą, administrator może pobrać opłatę w rozsądnej wysokości wynikającej z kosztów administracyjnych. Jeżeli osoba, której dane dotyczą, zwraca się o kopię drogą elektroniczną i jeżeli nie zaznaczy inaczej, informacji udziela się powszechnie stosowaną drogą elektroniczną.

4. Prawo do uzyskania kopii, o której mowa w ust. 3, nie może niekorzystnie wpływać na prawa i wolności innych.

  • prawo do sprostowania danych (uregulowane w art. 16 RODO)

Czytaj więcej

  • prawo do usunięcia danych (uregulowane w art. 17 RODO)

Czytaj więcej

  • prawo do ograniczenia przetwarzania (uregulowane w art. 18 RODO)

Czytaj więcej

Artykuł 18

Prawo do ograniczenia przetwarzania

1. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania w następujących przypadkach:

a) osoba, której dane dotyczą, kwestionuje prawidłowość danych osobowych – na okres pozwalający administratorowi sprawdzić prawidłowość tych danych;

b) przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania;

c) administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne osobie, której dane dotyczą, do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;

d) osoba, której dane dotyczą, wniosła sprzeciw na mocy art. 21 ust. 1 wobec przetwarzania – do czasu stwierdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie administratora są nadrzędne wobec podstaw sprzeciwu osoby, której dane dotyczą.

2. Jeżeli na mocy ust. 1 przetwarzanie zostało ograniczone, takie dane osobowe można przetwarzać, z wyjątkiem przechowywania, wyłącznie za zgodą osoby, której dane dotyczą, lub w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii lub państwa członkowskiego.

3. Przed uchyleniem ograniczenia przetwarzania administrator informuje o tym osobę, której dane dotyczą, która żądała ograniczenia na mocy ust. 1.

  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (uregulowane w art. 21 RODO)

Czytaj więcej

  • prawo do przenoszenia danych (uregulowane w art. 20 RODO)

Czytaj więcej

Aby skorzystać z któregokolwiek z opisanych praw, proszę skontaktuj się z nami przez e-mail, na adres przez który my kontaktowaliśmy się z Tobą, albo na adres info@logicpower.pl. Możesz też skontaktować się z nami w tym celu telefonicznie pod nr +48 883 610 645.

7. Skarga do organu nadzorczego

Zgodnie z art. 77 RODO przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, w szczególności w państwie członkowskim swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia, jeżeli sądzisz, że przetwarzanie danych osobowych Ciebie dotyczące narusza przepisy RODO. W Polsce organem nadzorczym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych – możesz złożyć skargę m.in. pocztą tradycyjną na adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa lub w formie elektronicznej za pośrednictwem portalu ePuap, możesz również uzyskać bardziej szczegółowe informacje (w tym aktualne numery telefonów) na stronie internetowej: https://uodo.gov.pl/

8. Czy podanie danych jest konieczne do zawarcia umowy z nami

Jeśli jesteś naszym klientem lub klientem sklepu internetowego LogicPower, zbieramy Twoje dane osobowe przede wszystkim w zakresie koniecznym do zawarcia i wykonania umowy. Cześć danych jest również niezbędna do realizacji przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa (przepisy podatkowe, przepisy o rachunkowości). Niepodanie danych osobowych przez Ciebie niestety uniemożliwi zawarcie i realizację umowy.

Nie musisz również udostępniać nam informacji zawartych w plikach cookies. Możesz temu zapobiec poprzez usunięcie plików cookies, zmianę ustawień plików cookies w Twojej przeglądarce lub w przeznaczonej do tego zakładce w naszym sklepie internetowym. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) np.:

w przeglądarce Internet Explorer

w przeglądarce Mozilla Firefox

w przeglądarce Chrome

w przeglądarce Safari

Pamiętaj jednak, że zmiana ustawień plików cookies w ten sposób, że zablokowana zostanie możliwość wykorzystania informacji w nich zawartych, może powodować trudności w korzystaniu z naszego sklepu internetowego.

9. Skąd mamy Twoje dane osobowe

Dane osobowe naszych klientów oraz klientów sklepu internetowego LogicPower pozyskujemy zwykle od nich samych.

Dane osobowe osób kontaktujących się z nami za pośrednictwem czatu pozyskujemy od nich samych.

Anonimowe dane eksploatacyjne oraz dane osobowe związane z wykorzystaniem cookies pozyskujemy w sposób automatyczny.

Dane osobowe odbiorców pozyskujemy zwykle od klientów sklepu internetowego LogicPower, którzy wskazali określone osoby jako odbiorców zakupionych towarów.

Prowadzimy jednak również sprzedaż za pośrednictwem serwisów internetowych należących do podmiotów trzecich, jak np. Allegro lub eBay. W razie gdy kupujesz od nas za pośrednictwem takich serwisów, wszystkie dane dotyczące tego zakupu otrzymujemy od nich.

Twój wizerunek jest utrwalany za pomocą kamer w momencie, gdy znajdziesz się na obszarze objętym monitoringiem wizyjnym.

Rejestracja rozmowy telefonicznej odbywa się po nawiązaniu przez Ciebie połączenia z pracownikami Biura Obsługi Klienta.

10. Przetwarzanie zautomatyzowane i profilowanie

Decyzje dotyczące danych osobowych związanych z wykorzystaniem cookies są podejmowane w sposób zautomatyzowany. Dane związane z wykorzystaniem cookies reklamowych (związane z Facebook Pixel) są ponadto poddawane profilowaniu w rozumieniu RODO.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2023 r.